Pagini

25 august 2012

Trimite-mă unde mi-este locul...

   Unde este, de fapt, locul fiecăruia? De ce aparţine el?
   Prea melodramatic.

   Umila mea părere este că Sibiu este, fără doar şi poate, unul dintre cele mai superbe oraşe din România. De fapt, aş putea spune că toată România este superbă - avem atât de multe lucruri: Deltă, mare, păduri, câmpii... da' ce s-o mai lungim?! Nu avem oameni competenţi să se gândească şi la binele poporului, ci doar la binele lor. De aia ajung ei să se umple de bani peste noapte. De aia pe urmă ajung ei în închisoare, dar înainte de asta încearcă să se sinucidă. De aia. Că-s ei şmecheri. Ce să zic... democraţia s-a cam rărit!
Revenind la subiectul pe care îl abordam, aş dori să împărtăşesc cu toţi bloggerii di pisti tăt ce oraş mirific avem noi, în Ardeal.
   Sîghiiul datează din 20 decemvrie 1191. Este, de asemenea, cel mai mare municipiu al judeţului Sibiu, România. Sibiu este un important centru cultural și economic din sudul Transilvaniei, cu o populație de aproximativ 155.000 locuitori (această ultimă parte este luată de pe net... ).

   Sibiu este situat în partea de sud a Transilvaniei (după cum scrie mai sus), pe râul Cibin, foarte aproape de centrul României şi de munţii Făgăraşului, Cibinului şi Lotrului.
Sibiu este cel mai reprezentativ oraş al Transilvaniei, fiind sărbătorit pentru valoarea culturală incontestabilă ca şi Capitală Europeană Culturală în anul 2007, împreună cu oraşul Luxembourg. Sibiu este deseori numit şi Hermannstadt, datorită civilizaţiei germane a regiunii (a fost întemeiat pe fosta aşezare romană Celonia). 
   Astăzi Sibiul este unul dintre cele mai dezvoltate oraşe ale României.
Centrul oraşului este cu adevărat impresionant. Piaţa Mare este piața cea mai mare din orașul vechi, are o vechime de peste 500 de ani, este centrul Sibiului și a fost martoră activităților economice ale negustorilor din Sibiu. În ea se organizau adunări cetățenești, târguri și chiar și execuții. 
   Clădiri impozante străjuiesc Piaţa Mare, precum Palatul Brukenthal (denumit după consilierul Mariei Theresa, Samuel von Brukental; este un monument arhitectonic impresionant ce serveşte ca muzeu de artă şi care conţine, printre altele, opere germane, franceze şi cărţi rare), Casa Albastră, Turnul Sfatului, Biserica parohială romano-catolică şi, nu în ultimul rând, Primăria
   Prin străzi înguste se poate ajunge în Piaţa Mică şi Piaţa Huet, care este dominată de Biserica Evanghelică. Turnurile de apărare, zidurile cetăţii şi monumentele istorice sunt de asemenea impresionante.
   Printre atracţiile turistice ale oraşului se numără Palatul Brukenthal, Complexul Naţional Muzeal Astra (situat în Dumbrava Sibiului, cuprinde o colecţie impresionantă de obiecte tradiţionale, case ţăraneşti, mori de vânt, bisericuţe, toate acestea specifice Transilvaniei) şi Museul locomotivelor cu aburi (inaugurat în 1994 conţine, 35 de locomotive cu aburi, 2 macarale cu aburi şi 2 pluguri).

   Ei, cam atât cu descrierea. Ar fi cazul să pun şi poze.






That's all, folks!